Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νέο πειθαρχικό: Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδειξεως του αντιθέτου.

Το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου αποτελεί βασική αρχή του νομικού μας πολιτισμού. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά μετά τη Γαλλική Επανάσταση στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 στο άρθρο 9. Σήμερα κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 παρ. 2 τηςΕυρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δη− μοσίου Δικαίου..

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρέμβαση Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν για πρόβλεψη εκπροσώπου εργαζομένων στα υπό σύσταση ΝΠΔΔ Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας



ΑΘΗΝΑ 30/11/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 936

ΠΡΟΣ
 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
3. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κα. ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ

ΚΟΙΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,

Στο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά την κατάργηση και συγχώνευση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο άρθρο 11 περιλαμβάνεται η Συγχώνευση Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ.) σε ένα Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανά Περιφέρεια. Διαφωνήσαμε σε αυτή την εξέλιξη που συρρικνώνει και απαξιώνει το Κράτος Πρόνοιας σε περίοδο που οι πολίτες το έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ.

Όμως στα υπό σύσταση Διοικητικά Συμβούλια δεν προβλέπεται εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Προξενεί έκπληξη η απουσία εκπροσώπου των εργαζομένων σε Νομικά πρόσωπα που θα λειτουργούν με πολυάριθμα τμήματα και προσωπικό και πολύπλοκες υπηρεσίες διασκορπισμένες σε όλη την Περιφέρεια. Με δεδομένο ότι όλα τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στη χώρα λειτουργούν με εκπροσώπους των εργαζομένων που ακούν τον κοινωνικό έλεγχο εκλαμβάνουμε ως παράλειψη την μη πρόβλεψη στο σχέδιο Νόμου. Φυσικά οφείλετε να συμπληρώσετε εκπρόσωπο των εργαζομένων σε κάθε Περιφερειακό Νομικό πρόσωπο των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας ο οποίος θα εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων.

Θεωρούμε δεδομένη την διόρθωση του Νόμου.
Διαφορετικά θα οργανώσουμε Αγωνιστικές παρεμβάσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ            ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ανεπιθύμητοι οι Ελεγκτές της ΤΡΟΪΚΑΣ στα Νοσοκομεία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τρικομματική Κυβέρνηση μέσω της Μνημονιακής Σύμβασης εκχώρησε τις αρμοδιότητες άσκησης πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας στη ΤΡΟΪΚΑ.
Σε περίοδο που κάθε ημέρα περισσότεροι Έλληνες πολίτες μαστίζονται από την φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και οι δωρεάν Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας είναι όρος επιβίωσης του λαού μας, τίθονται στο στόχαστρο της ΤΡΟΪΚΑΣ.Θέτουν ζητήματα συρρίκνωσης – υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, καταργήσεων, συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, κατάργησης τμημάτων και Οργανικών θέσεων.

Γερμανοί τώρα και στα νοσοκομεία! Απίστευτο: Άρχισαν οι έκτακτοι έλεγχοι και οι επισκέψεις στο ΕΣΥ

Σε εποχή μνημονίου και δανειστών το βλέπουμε και αυτό! Γερμανοί ειδικοί της ομάδας δράσης (Task Force) του Ράιχενμπαχ άρχισαν τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων
Τι άλλο θα δούμε άραγε στη χώρα των δανείων καθώς πλέον άρχισαν και οι επισκέψεις ελέγχων ξένων στα νοσοκομεία του

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας στις 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔΗΝ



Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ ύστερα από εξουσιοδότηση του Γ.Σ. προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 από 12 – 3μ.μ. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 13:00μ.μ. κάτω από το ΥΥΚΑ.

Η Στάση προκηρύσσεται για να καλύψει πρωτοβουλία Σωματείων της Περιφέρειας και της Αθήνας υπό συγχώνευση Νοσοκομείων που αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές.

Τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας καλύπτονται από 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την συμμετοχή τους σε αυτή τη Δράση.

Διεκδικούμε:
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΥ – ΕΟΠΠΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

"Παγώνουν" αύριο τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα! Χωρίς γιατρούς το ΕΣΥ

      Ειδικότερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε απεργία για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας (οσονούπω και των Νοσοκομείων) καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση. 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η εγκύκλιος με τις νέες περικοπές σε δώρα, ειδικά μισθολόγια


perikoesΤην κατάργηση των δώρων σε όλο το Δημόσιο και τη διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταγράφει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στις αμοιβές αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
1. Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ. από την 1/1/2013 τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Φέτος θα καταβληθούν κανονικά.

Άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τέρμα οι εμπορικές ονομασίες

Πριν ακόμη θεσμοθετηθεί καλά καλά το νέο σύστημα συνταγογράφησης που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες αλλά και πολλές εξαιρέσεις, οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σύστημα αλλαγμένο που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γράφουν την εμπορική ονομασία. Τι θα κάνουν.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ειδικευόμενους τα νοσοκομεία! Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα

Είδαν και απόειδαν οι ειδικευόμενοι γιατροί ότι τα προβλήματά τους δεν πρόκειται να λυθούν άμεσα μετά τις αλλαγές μνημονίου και τρόικας και αποφάσισαν πανελλαδικά να βάλουν…πάγο στο ΕΣΥ την επόμενη Παρασκευή. Τι σχεδιάζουν

Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου προκειμένου να προβάλουν τα σοβαρά προβλήματά τους.
Ειδικότερα μετά από κοινή απόφαση του Κινήματος Νέων Ιατρών και της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκηρύσσεται για τις 30 Νοεμβρίου 2012, επίσχεση εργασίας για όλους τους ειδικευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εξαίρεση Προνοιακών Μονάδων από την διαθεσιμότητα της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Ζ4

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση Προνοιακών Μονάδων από την διαθεσιμότητα της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Ζ4

Στο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013 – 2016» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που κατατέθηκε στη ΒΟΥΛΗ και ψηφίστηκε προβλέπονται μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω της Κατάργησης Νομικών Προσώπων και Οργανικών Θέσεων.

Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Για να διαβάσετε τον νομο πατηστε εδω

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων-Για ποιες παθήσεις θα χορηγούνται δωρεάν [λίστα]

Αλλαγές στη συμμετοχή για την αγορά των φαρμάκων φέρνει η νέα τροποποιημένη κοινή υπουργική απόφαση. Βάσει αυτής ορίζεται συμμετοχή 10% σε σκευάσματα που αφορούν κάποια χρόνια νοσήματα. Επιπλέον, οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο νόσημά τους ακόμη και αν είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτά.
Στην υπουργική απόφαση, σύμφωνα με το iatropedia.gr, αναφέρεται πως «στους δικαιούχους εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.), ανεξάρτητα από την ονομασία και τη νομική τους μορφή καθώς και του Οίκου Ναύτου, χορηγούνται τα φάρμακα με συμμετοχή 10% επί της διατιμημένης αξίας του φαρμάκου ή με μηδενική συμμετοχή για την αντιμετώπιση ή θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, ως εξής:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ




48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου), εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται και εντείνεται η κοινωνική βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση των εργαζόμενων και των κοινωνικά ασθενέστερων,

Έρευνα Alco-Φαρμακοποιών: 7 στους 10 δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας!

Την πιο γκρίζα εικόνα έχουν οι Έλληνες για το σύστημα Υγείας της χώρας μας γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και σε μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας (ΦΣΑ) σε δείγμα 1000 ατόμων σε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Έλληνες απολαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες με τον πολυδιαφημισμένο ΕΟΠΥΥ, είναι καχύποπτοι απέναντι στην …επίμονη τρόικα για τη δραστική ουσία ενώ δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε από τα ασφαλιστικά Ταμεία αλλά τελικά ούτε και από τους γιατρούς.
Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.