Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εγκύκλιος που σηματοδοτεί το άνοιγμα των Πολυιατρείων του ΠΕΔΥ


Εγκύκλιος που σηματοδοτεί το άνοιγμα των Πολυιατρείων του ΠΕΔΥ


Εγκύκλιο με την οποία στις 19 Μαρτίου συγκροτούνται Επιτροπές παραλαβής των νέων μονάδων του ΠΕΔΥ εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύλιο, ολοκληρώνεται η μετάταξη του προσωπικού που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα πριν από ένα μήνα. Έτσι στις 20 Μαρτίου οφείλει να παρουσιαστεί όλο το προσωπικό στα ίδια κτιριακά συγκροτήματα όπου
λειτουργούσαν τα Πολυιατρεία, ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Τα 120 Κέντρα Υγείας του νέου φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα λειτουργήσουν με τουλάχιστον 12ωρη ημερήσια λειτουργία (7 π.μ. με 7 μ.μ.) σε δύο βάρδιες. Σε αυτά θα υπηρετεί το προσωπικό που υπηρετούσε και πριν, πλην των γιατρών που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Επομένως, τα εν λόγω Πολυιατρεία όπως φαίνεται θα λειτουργήσουν με ελλείψεις σε 2800 γιατρούς πανελλαδικά, οι οποίες θα καλυφθούν με επικουρικούς γιατρούς, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας. Στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου θα εξετάζονται δωρεάν και οι ανασφάλιστοι.

Αναφορικά με τους ιδιώτες γιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξετάζουν 400 ασφαλισμένους το μήνα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν τις συμβάσεις τους να λαμβάνουν τουλάχιστον μία τρίμηνη παράταση, προκειμένου να μην λήξουν στις 30 Μαρτίου και  μείνουν οι ασφαλισμένοι  χωρίς γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου