Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές


Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές


Την… περηφάνια του για το πολυνομοσχέδιο «τέρας»- όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς εργαζόμενους, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους, επεσήμανε με νόημα, ότι το νομοσχέδιο δεν το ψηφίζουμε με το ζόρι αλλά είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.


Στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται όπως είπε, η ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας – κινητικότητας του ΕΚΑΒ με τους οδηγούς των νοσοκομείων καθώς και η κινητικότητα των γιατρών πρώην ΕΟΠΥΥ και αυτών της επαρχίας. Αναφερόμενος στην δημιουργία Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, τόνισε ότι μετά από χρόνια επιτέλους υλοποιούνται και θα στηρίξουν τον Ιατρικό τουρισμό. Το μένος του όμως κατέθεσε για ακόμη μία φορά για τον κλάδο των φαρμακοποιών, λέγοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα φαρμακεία στον πλανήτη γη και συμφωνώντας απόλυτα με τις αναφορές του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για τον κλάδο.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ακόμη, ότι έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία διότι το επάγγελμα αυτό είναι επικερδές και έβγαζε πολλά λεφτά, ενώ είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα όλες οι διατάξεις για τον κλάδο ήταν προστατευτικές όπως είπε. Σε μία δε αποστροφή του λόγου του και προσπαθώντας να δείξει ότι «κάνει τα χατίρια των φαρμακοποιών», τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η τρόικα και ο ΟΟΣΑ ζητούσαν μέτρα όπως κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων, μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%, θέσπιση clawback, διάθεση ΜΥΣΥΦΑ στα Σούπερ Μάρκετ και λειτουργία φαρμακείων από επιχειρηματίες, ο ίδιος δεν τα δέχθηκε, τα απέρριψε και επομένως πέτυχε η κυβέρνηση.

Σε μία αποστροφή τέλος του λόγου του, σημείωσε ότι με το πολυνομοσχέδιο δίνουμε την δυνατότητα σε έναν φαρμακοποιό να έχει περισσότερες από μία άδειες, κάτι που γινόταν και πριν αλλά εμείς το κάνουμε φανερό και νόμιμο, επεσήμανε. Επιχειρώντας δε να δημιουργήσει κλίμα για την διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ στα Σ/Μ, υπογράμμισε ότι δίπλα από κάθε Σούπερ Μάρκετ υπάρχει ένα φαρμακείο και εμείς αυτό που κάνουμε τώρα, είναι ότι δίνουμε την δυνατότητα στο Σ/Μ να ανοίξει εσωτερική πόρτα στο φαρμακείο αλλά το φαρμακείο θα λειτουργεί με διαφορετική διεύθυνση και θα είναι άλλη επιχείρηση.
Και απευθυνόμενος προς το σώμα των βουλευτών είπε απαξιωτικά: «εσείς κάντε υπεράσπιση της κλειστής πόρτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου