Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Τσουνάμι» κινητικότητας στην Υγεία με νέα τροπολογία

«Τσουνάμι» κινητικότητας στην Υγεία με νέα τροπολογία
Νέο κύμα κινητικότητας έρχεται στην Υγεία, μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο. Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης και στενός φίλος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την ένταξη στο καθεστώς της διαθεσιμότητας  για τους γιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, φυλάκων – νυχτοφυλάκων και το μη ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Κρεστένων και Θώρακος Πάτρας.

«Εγώ σας βάζω να απεργήσετε; Εγώ, σιχαίνομαι την απεργία»

«Εγώ σας βάζω να απεργήσετε; Εγώ, σιχαίνομαι την απεργία»
Με το δικό του γνωστό τρόπο αντιμετώπισε το μεσημέρι της Δευτέρας τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τους οδηγούς των νοσοκομείων που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιστός στο αντικομμουνιστικό του ύφος, σήμερα δήλωσε ότι σιχαίνεται και την απεργία και τους απεργούς ως ιδεολογία.

Η ζωή μετά το πολυνομοσχέδιο





    Όλες οι αλλαγές που φέρνει στην καθημερινότητα.



 Ριζικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο με την ψήφισή του από τη Βουλή. Οι διατάξεις που περιλαμβάνει επηρεάζουν...
καίριους τομείς της αγοράς αγαθών πρώτης ανάγκης και παροχής υπηρεσιών.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   :                ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          :                ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             :               ΓΑΛΑΤΟΥ ΧΡΥΣΟΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      :              ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                       :             ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΜΕΛΗ                             :             ΖΕΛΙΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                         
                                                      ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων με το νομοσχέδιο σκούπα, (νέο μνημόνιο)

Με το νέο πολυνομοσχέδιο σκούπα που είναι η απαρχή του νέου μνημονίου η συγκυβέρνηση με την τρόικα εκτός από την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων θέτει σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και το σύνολο των οδηγών των Νοσοκομείων.
Με αυτό τον τρόπο εκτός από την νέα εργασιακή δοκιμασία των εργαζομένων στον κλάδο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Δείτε το πολυνομοσχέδιο εδώ  (οι σχετικές ρυθμίσεις για τους οδηγούς στη σελίδα 77-80)

Κάλεσμα ΟΕΝΓΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής


Κάλεσμα ΟΕΝΓΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής


Σε μαζική συμμετοχή όλων των νοσοκομειακών γιατρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή έξω από την Βουλή στις 6.30 το απόγευμα καλεί η ΟΕΝΓΕ, ζητώντας την απόσυρση των καταστροφικών μέτρων όπως τα χαρακτηρίζει που συμφωνήθηκαν μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.

Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές


Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές


Την… περηφάνια του για το πολυνομοσχέδιο «τέρας»- όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς εργαζόμενους, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους, επεσήμανε με νόημα, ότι το νομοσχέδιο δεν το ψηφίζουμε με το ζόρι αλλά είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.

Ο Υπουργός Υγείας θέτει σε Διαθεσιμότητα εν συνόλω τους Οδηγούς των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 28/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2862
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
4ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 31/03/2014 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας αιφνιδιαστικά στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος της Δημοσιονομικής Προσαρμογής που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/2014 σε ένα άρθρο, κατέθεσε διάταξη νόμου με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθονται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μήνα (όπως οι Υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ) και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Προκηρύσσουμε 4ημερη Απεργιακή Κινητοποίηση από Παρασκευή 28/03/2014 έως Δευτέρα 31/03/2014 για τους Οδηγούς των Νοσοκομείων όλης της χώρας και 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου την ΔΕΥΤΕΡΑ 31/03/2014 από 11:00 – 15:00 με Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας:
  • Την Παρασκευή 28/03/2014 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας οι Οδηγοί και τα Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων.
  • Την Δευτέρα 31/03/2014 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας των Οδηγών και των Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας. Ζητάμε την απόσυρση της διάταξης.
Ο μνημονιακότερος Υπουργός της κυβέρνησης με τις περισσότερες διαθεσιμότητες από κάθε άλλο Υπουργό επιδιώκει να κλείσει την τρύπα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ ανοίγοντας μία μεγαλύτερη αφού τα Νοσοκομεία χωρίς Οδηγούς αδυνατούν να λειτουργήσουν.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα για τη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των Οδηγών των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 28/3/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 2872
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
Συνάδελφοι,
Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Λεκανοπεδίου και των Οδηγών συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας κο ΜΠΕΖΑ την Παρασκευή 28/3/2014 κατά την Συγκέντρωση που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Ζητήσαμε την απόσυρση της Διάταξης από το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που προβλέπει την Διαθεσιμότητα του συνόλου των Οδηγών των Νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.
Περιγράψαμε το χάος και τους κινδύνους για την Υγεία των Ασθενών που θα δημιουργηθούν στα Νοσοκομεία, από την στιγμή που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Οδηγοί.
Ο Υφυπουργός Υγείας μας ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές.
Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.
Είπε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της Διαθεσιμότητας των Οδηγών και ότι οι Συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές.
Μεθοδεύουν το χάος χωρίς ενδοιασμούς προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3/2014
12μμ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Νέο πλήγμα στη λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να συστηματοποιήσει τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα να προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο Μνημόνιο. Σε αυτό επέλεξε ο Υπουργός Υγείας να συμπεριλάβει διάταξη με  την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε  Διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο σύνολο τους στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα  εκτός από τη νέα εργασιακή δοκιμασία των υπαγόμενων σε διαθεσιμότητα, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση που προωθεί τη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νέα εγκύκλιος για παραβάτες δημοσίους υπαλλήλους

Νέα εγκύκλιο με διευκρινίσεις επί της παλαιότερης, με τίτλο «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων», εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την επιτάχυνση του ελέγχου νομιμότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

ΟΠΑΔ: Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων των εν ενεργεία ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευομένων μελών τους, που φέρουν θεώρηση έτους 2013, αποφάσισε ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ). Όσοι δικαιούχοι ασφάλισης δεν έχουν πραγματοποιήσει την απογραφή - θεώρηση κατά το έτος 2013, οφείλουν να προσέλθουν στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Κενό νόμου» οδηγεί σε φορολόγηση μισθών που δεν εισπράχθηκαν

Σε …κενό νόμου κινδυνεύουν να πέσουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί οι οποίοι βρέθηκαν το 2013 στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για έναν, δύο ή και περισσότερους μήνες.
Εληξε η ισχύς διάταξης με την οποία οι μισθωτοί δεν δήλωναν αυτούς τους μισθούς - Στην...διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων η φορολογική δήλωση των εργαζομένων - Τι λέει το υπουργείοΥποτίθεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και προτίθενται να το λύσουν με διάταξη που
θα συμπεριλάβουν στο περίφημο «πολυνομοσχέδιο»
Η διάταξη νόμου που επέτρεπε στους μισθωτούς να μην αναγράφουν στη φορολογική τους δήλωση μισθούς που δεν εισέπραξαν, έληξε από πέρυσι και ουδέποτε ανανεώθηκε. Ετσι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο μισθωτός πρέπει να δηλώσει όλους τους μισθούς ανεξάρτητα αν τους εισέπραξε ή όχι εκτός αν είχε προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ή αν εργοδότης είχε κηρύξει επίσημα πτώχευση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ: Ο άνεργος που ξεφτίλισε on air τον Άδωνι Γεωργιάδη! - ΒΙΝΤΕΟ

Εισβολή ιδιωτών στα χειρουργεία του ΕΣΥ με το …αζημίωτο!

Εισβολή ιδιωτών στα χειρουργεία του ΕΣΥ με το …αζημίωτο!Τα ιδιωτικά χρυσά νυστέρια φαίνεται ότι μπαίνουν για τα καλά στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει ότι ιδιώτες χειρουργοί μπαίνουν στο ΕΣΥ και χειρουργούν
Ειδικότερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δηλώνει μετά από σχετικές καταγγελίες από προσωπικού του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» ότι

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Κραυγές απελπισίας από το Ακτινολογικό τμήμα

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Ακτινολογικού τμήματος κος Ποντίκης Ιωάννης και οι επιμελητές του τμήματος κος Ζιάγκος Θεόδωρος και η κα Καρατζά Βαρβάρα, έχοντας εξαντλήσει
Panarkadiko1 3πλέον τα φυσικά όρια αντοχής τους, δουλεύοντας, τρείς γιατροί, σε ένα τμήμα αιχμής, όπως είναι το ακτινολογικό τμήμα, διαμαρτύρονται έντονα, με γραπτή παρέμβαση τους, προς την Δ/ση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ για την ουσιαστική υποστελέχωση από ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό, του τμήματος.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Όλοι οι Έλληνες σε τρία ασφαλιστικά ταμεία

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους...

Αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός χάρτης της χώρας, με τη δημιουργία τριών Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης, τόσο της κύριας σύνταξης, όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ.

Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης.

Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με…αναμονή! Πότε θα είναι οριστικά έτοιμα τα πολυϊατρεία

Στο ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς αλλά με…αναμονή! Πότε θα είναι οριστικά έτοιμα τα πολυϊατρείαΑναγκαστικά στα πνιγμένα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων αλλά και στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι καθώς το ΠΕΔΥ του Άδωνι που υποτίθεται ότι ξαναγεννήθηκε, είναι ακόμη στα …σπάργανα 

ΟΟΣΑ: Σε «παρακμή» οι δείκτες υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα


ΟΟΣΑ: Σε «παρακμή» οι δείκτες υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα


Τη «μαύρη» πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτυπώνουν οι τελευταίες διεθνείς συγκρίσεις του ΟΟΣΑ για την απόδοση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγείας όσον αφορά στην πρόσβαση, στην ποιότητα και στις δαπάνες.

Στη μελέτη του Οργανισμού «Society at a glance 2014 – Highlights: Greece, The crisis and its aftermath» τα στοιχεία που παρουσιάζονται για τη χώρα μας προκαλούν σοκ. Το συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1/3 μεταξύ 2007 και 2012, με το μέσο όρο των απωλειών να υπολογίζεται σε 4400 ευρώ ανά άτομο.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στην τελική ευθεία η 7η ΥΠΕ για τα εγκαίνια του ΠΕΔΥ


Στην τελική ευθεία η 7η ΥΠΕ για τα εγκαίνια του ΠΕΔΥ


Έτοιμη δηλώνει η 7 Υγειονομική Περιφέρεια να λειτουργήσει τις Μονάδες Υγείας του νέου φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει η διοίκησή της, ορίστηκαν οι επιτροπές για την παράδοση παραλαβή των εγκαταστάσεων και του αναλώσιμου υλικού ανά μονάδα και Νομό, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

«Έχω ευθύνες, δεν μπορώ να μιλάω 15 φορές την ημέρα στα κανάλια, σαν τον Άδωνι»


«Έχω ευθύνες, δεν μπορώ να μιλάω 15 φορές την ημέρα στα κανάλια, σαν τον Άδωνι»


Ούτε Συριζαίος, ούτε φοιτητής, αλλά ένας ειδικευόμενος γιατρός που εξαναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Λονδίνο λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι ο άνδρας που φάνηκε να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Imperial College, κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης ομιλίας του το απόγευμα της Κυριακής.

Έως τις 21/3 οι αιτήσεις για το υπ. Υγείας από τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα


Έως τις 21/3 οι αιτήσεις για το υπ. Υγείας από τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα


Παράταση μιας εβδομάδας παίρνουν οι καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και εκκρεμεί ο διορισμός τους σε δομές του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Μετανάστευσης.

Συγκλονιστική επιστολή από Έλληνα γιατρό του Imperial College


Συγκλονιστική επιστολή από Έλληνα γιατρό του Imperial College


Μια συγκλονιστική επιστολή απέστειλε στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Διευθυντής Ουρολογίας στο Imperial College Ευάγγελος Μαζάρης μέσω της ιστοσελίδας Ygeianet. Ο κ. Ε. Μαζάρης, παρών στην ομιλία του υπουργού Υγείας, εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο πως διώχνει η Ελλάδα τα παιδιά της, ενώ αναφέρεται και στην προκλητική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.

Στην επιστολή ο Διευθυντής χειρουργός ουρολόγος κ. Ε. Μαζάρης αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΡΙΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 

ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00π.μ. εως 4:00μ.μ 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση για εξόφληση των δεδουλευμένων Πρόσθετων Αμοιβών του προσωπικού των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 17/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2821

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Κύριε Γενικέ,
Λόγω καθυστερήσεων στην εκταμίευση των πιστώσεων των πρόσθετων αμοιβών του έτους 2014 και την επίσπευση των ημερομηνιών που θέτουν οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για επεξεργασία, έλεγχο και αποστολή στην ΕΑΠ, έως το Πάσχα θα έχουν εξοφληθεί τα νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες του μήνα Ιανουαρίου και μόνο.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 122


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται στην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Φωτεινή Μανωλάκου και καταγγέλλει την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξή της.
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης διώκεται με κατασκευασμένες κατηγορίες της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και άρνηση ή παρέλκυση υπηρεσίας ενώ παράλληλα παύεται από τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικού και μετακινείται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο Μολάων!

Μόνον για τρεις μήνες τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία και μετά πλήρης απελευθέρωση...

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr


Σε συμφωνία για τα θέματα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) έφθασαν τελικά το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση, συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας.

Σύμφωνα με όσα συμφώνησαν τα δύο μέρη, λοιπόν, για ένα τρίμηνο τα ΜΥΣΥΦΑ παραμένουν αποκλειστικά στα φαρμακεία, με απελευθέρωση των τιμών τους προς τα κάτω, και, στο μεταξύ, παρακολουθείται η διαμόρφωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, προκειμένου, εάν δεν υπάρξει πραγματική μείωση τιμών σε αυτά, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση των δικτύων διανομής και των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ.

Εγκύκλιος που σηματοδοτεί το άνοιγμα των Πολυιατρείων του ΠΕΔΥ


Εγκύκλιος που σηματοδοτεί το άνοιγμα των Πολυιατρείων του ΠΕΔΥ


Εγκύκλιο με την οποία στις 19 Μαρτίου συγκροτούνται Επιτροπές παραλαβής των νέων μονάδων του ΠΕΔΥ εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύλιο, ολοκληρώνεται η μετάταξη του προσωπικού που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα πριν από ένα μήνα. Έτσι στις 20 Μαρτίου οφείλει να παρουσιαστεί όλο το προσωπικό στα ίδια κτιριακά συγκροτήματα όπου

Αναλγησία: άφησαν χωρίς εμβόλιο παιδί ανασφάλιστων γονέων


Αναλγησία: άφησαν χωρίς εμβόλιο παιδί ανασφάλιστων γονέων


Συνεχίζεται ο γολγοθάς των πολιτών και κυρίως των ανασφάλιστων και ανέργων στα θέματα υγείας και περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μία νέα περίπτωση που έρχεται από την επαρχία, η οποία αφορά στον εμβολιασμό ενός μικρού παιδιού, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και την τραγωδία που βιώνει το ελληνικό κράτος, πρόνοιας και δικαίου. Συγκεκριμένα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπ. Υγείας: Στο ΕΣΥ εισάγονται τα απογευματινά χειρουργεία

Νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπ. Υγείας: Στο ΕΣΥ εισάγονται τα απογευματινά χειρουργεία

Με το νομοσχέδιο αναμένεται να ρυθμιστούν θέματα των νοσοκομείων αλλά και του ΠΕΔΥ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ξεκινά στις 20 Μαρτίου το ΠΕΔΥ, αλλά μετά τις 24/3 για τους ασθενείς


Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του ΠΕΔΥ και το ενδιαφέρον είναι στραμένο στα “εγκαίνια” της Πέμπτης 20 Μαρτίου με το άνογμα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, κάτω από τη νέα ταμπέλα που θα αναγράφει Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – ΠΕΔΥ.

Στο υπουργείο Υγείας οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά το μεγάλο αγκάθι είναι οι μεγάλες ελλείψεις που θα υπάρχουν σε δεκάδες πολυιατρεία, αφού το ιατρικό προσωπικό θα είναι μειωμένο σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς του ΕΟΠΥΥ.

Ένας ασθενής κάθε 30 δευτερόλεπτα στην εφημερία του Ευαγγελισμού!

Ένας ασθενής κάθε 30 δευτερόλεπτα στην εφημερία του Ευαγγελισμού!
Η «κόλαση» στη γενική εφημερία του Ευαγγελισμού για ασθενείς, συγγενείς, γιατρούς και νοσηλευτές παίρνει διαστάσεις πολέμου.

Στην αρχή της χθεσινής εφημερίας του Ευαγγελισμού, κάθε 30 δευτερόλεπτα προσερχόταν και ένας ασθενής στα επείγοντα, ενώ η αναμονή για βασικές διαγνωστικές εξετάσεις ξεπερνούσε τις 4 ώρες. Πάνω από 1000 ασθενείς κατέφυγαν στον Ευαγγελισμό, από τους οποίοι οι 150-180 χρειάστηκαν εισαγωγή για νοσηλεία.

Ο Κρητικός γιατρός που σόκαρε το Ευρωκοινοβούλιο

ΑΘΗΝΑ 17/03/2014

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Υγεία στην Ελλάδα παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, Κωνσταντίνος Νικολαράκης, συγκεντρώνοντας όσα στοιχεία βρήκε - κυρίως από ξένες έρευνες - ενώ ενημέρωσε και τον Επίτροπο Υγείας, σύμφωνα με τον κρητικό Τύπο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το Νίκο Ψιλάκη τόνισε ότι η επίσκεψη του στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε εκείνο που φοβόταν, ότι δηλαδή εκεί γνωρίζουν τα τεχνοκρατικά στοιχεία της "δήθεν μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας αλλά δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον άνθρωπο".

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΔΩΝΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ !


Ανασφάλιστη πέθανε ψάχνοντας για χειρουργείο – Σοκάρει η δήλωση Γεωργιάδη

Ανασφάλιστη καρδιοπαθής από τη Θεσσαλονίκη που έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως πέθανε, επειδή δεν τη δέχονταν τα νοσοκομεία γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει. Πριν από δύο μήνες η 60χρονη είχε μιλήσει για τον Γολγοθά της, μαζί με άλλους ανασφάλιστους με σοβαρό πρόβλημα υγείας, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (ΚΙΑ).

 Η γυναίκα είχε διαγνωστεί με ανεύρυσμα θωρακικής αορτής και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Αλλά τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης της έκλειναν την πόρτα, επειδή ήταν ανασφάλιστη. Ετσι απευθύνθηκε στο ΚΙΑ Θεσσαλονίκης,

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέες απαιτήσεις από Τρόικα - Ζητούν ξανά κατάργηση των τριετιών - Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Με νέες απαιτήσεις στα εργασιακά «εμπλούτισαν» την ατζέντα της διαπραγμάτευσης οι εκπρόσωποι της Τρόικας ακυρώνοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε ελπίδα είχε αρχίσει να δημιουργείται για έμμεση ενίσχυση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δανειστές ζήτησαν εκ νέου την κατάργηση των τριετιών, που με βάση το μνημόνιο παραμένουν «παγωμένες» τουλάχιστον για 10 χρόνια έως το 2022 μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μεταναστεύουν οι νοσοκόμες. Κατά 1.052% αυξήθηκαν οι αιτήσεις

Μεταναστεύουν οι νοσοκόμες. Κατά 1.052% αυξήθηκαν οι αιτήσεις
Κατά 1.052% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για πιστοποιητικά καλής επαγγελματικής κατάστασης από άνεργους νοσηλευτές που αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή την περίοδο, ένας στους 4 νοσηλευτές είναι άνεργος, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) κ. Δημήτρης Σκουτέλης στη διάρκεια κοινής Συνάντησης των Επικεφαλής των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών (Chief Medical, Chief Nursing και Chief Dental Officers) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματα Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματα

Μεγάλο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου – Κόβονται 7 επιδόματαΝέο μεγάλο μαχαίρι μπαίνει στους μισθούς του δημοσίου με μόνο τον βασικό μισθό να μπαίνει εκτός. Στο στόχαστρο μπαίνουν 7 επιδόματα διαφόρων ειδών. Για εξορθολογισμό μιλάει το υπουργείο καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές από υπουργείο σε υπουργείο ωστόσο η ουσία είναι ότι χιλιάδες υπάλληλοι θα δουν μεγάλες μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς πρέπει να επιβιώσει και να αναβαθμισθεί!


Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς πρέπει να επιβιώσει και να αναβαθμισθεί!Αυτό είναι το κοινό αίτημα των εργαζομένων, των διευθυντών, του επιστημονικού προσωπικού και του διοικητή του. Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Στη συνεχιζόμενη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η απαξίωση των δομών υγείας αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών.
Τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για το 2014, οι οφειλές προς το Νοσοκομείο 12 εκατ. από ΕΟΠΠΥ και ταμεία, η έλλειψη διοικητικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού επιβαρύνουν την λειτουργία του, η οποία στηρίζεται από την υπεύθυνη προσπάθεια όλων των εργαζομένων.
Το Νοσοκομείο χρειάζεται την στήριξή μας και σ” αυτή την κατεύθυνση να συνταχθούμε άμεσα όλοι, οι βουλευτές του Νομού, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς.
Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι κατεπείγουσες, οποιαδήποτε ολιγωρία θα είναι ολέθρια για την τοπική κοινωνία.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Νοσεί" η καρδιολογική και παθολογική κλινική στη Λιβαδειά. SOS από τη Γιώτα Πούλου

Ενωτικά η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώτα Πούλου καλεί βουλευτές και φορείς του νομού να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να λυθούν άμεσα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο της Λιβαδειάς και αφορούν στη λειτουργία των δύο πιο νευραλγικών τμημάτων του, αυτό της καρδιολογικής και της παθολογικής κλινικής.

Μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με το προσωπικό του νοσοκομείου, τους γιατρούς και τη διοίκηση η Γιώτα Πούλου, ζητά άμεσα συνάντηση με τον υπουργό υγείας ώστε να λυθούν τα προβλήματα των εφημεριών στα συγκεκριμένα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος και να διευθετηθούν οι δαπάνες για την κάλυψη των υπερωριών του ιατρικού προσωπικού.

Ενα συγνώμη και ένα ευχαριστώ προς το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
geniko-nosokomeio-Livadeias
ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΚΑΛΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΕΛΑΚΗ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ κ. ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΤΑ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΝ. ΙΑΤΡΟ κ. ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΜΠΟΥΡΗ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ κ. ΑΔΕΛΑΪΣ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά μου κατά τη διακομιδή του γιου μου στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το βράδυ της 1ης Μαρτίου 2014 .Εκεί είπα πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ηθική μου υπόσταση και επιστημονική μου κατάρτιση καίτοι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον πολυτραυματία.
Ως εκ τούτου εκφράζω τις βαθιές μου ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό και τον εφημερεύοντα ιατρό κ. Κων/νο Πλιακοστάμο καθώς και το διοικητή του Νοσοκομείου.
Κυριάκου Γεώργιος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γεωργιάδης: Καλώς καταργήθηκε το επίδομα τοκετού. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι ίδρυμα πρόνοιας!

Γεωργιάδης: Καλώς καταργήθηκε το επίδομα τοκετού. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι ίδρυμα πρόνοιας!Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού από τον ΕΟΠΥΥ για όσες γυναίκες γεννούν σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, συμβεβλημένο ή μη με τον Οργανισμό, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον Αντεννα υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ δεν είναι να δίνει επιδόματα πρόνοιας.

«Αν η κυβέρνηση πρέπει να δώσει 900 ευρώ επίδομα τοκετού προνοιακά , δεν μπορεί να το κάνει από τις εισφορές των ασφαλισμένων γιατί ο ΕΟΠΥΥ θα

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Απολύσεις από το Δημόσιο και νέες μειώσεις αποδοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους-πέραν των ειδικών μισθολογίων- δρομολογούνται αμέσως μετά τις εκλογές, από τον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση!
         Παρά τις διαβεβαιώσεις, που δίνονται στην προεκλογική περίοδο, η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο τομέα, με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να μειωθεί κατά 1% του ΑΕΠ ή κατά 2,06 δισ. ευρώ, στη διετία 2013-2014, που σημαίνει ετήσια εξοικονόμηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Δυστυχώς. Game is over…

Το success story που κατασκεύασε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση όχι μόνον κατέρρευσε, αλλά κατάντησε ανέκδοτο και γελοιογραφία.
Τώρα, εν όψει εκλογών και νέου μνημονίου, ο Α. Σαμαράς εκπονεί το success story Νο 2. Ετοιμάζεται να εξαγγείλει "μονομερώς" το τέλος του Μνημονίου, την εμφάνιση της "ανάπτυξης" και τη διανομή εκατομμυρίων στους ασθενέστερους από το περίσσευμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Δυναμικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στο προωθούμενο Σύστημα Αξιολόγησης και ενάντια στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

ΑΘΗΝΑ 10/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2774
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Συναδέλφισσες – οι,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/03/2014 στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΔΕΔΥ ημέρα ψήφισης του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που θεσμοθετεί νέο Σύστημα Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την νέα δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων κατ' απαίτηση των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
  • Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/03 και ΠΕΜΠΤΗ 20/03 στην 48ΩΡΗ Νέα ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά».........
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.
Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.
Στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Δεν αγωνιζόμαστε μόνο ενάντια στις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις. Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού.
Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ. Πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την ώρα που τσαλακώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των Υγειονομικών να κρίνονται κατ' απαίτηση της ΤΡΟΪΚΑ ως ανεπαρκείς επαγγελματίες.
ΕΩΣ ΕΔΩ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
12 &19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00Π.Μ.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΦΙΣΑ ΑΔΕΔΥ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014



ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
4 χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο τα αποτελέσματα του είναι πλέον ορατά και διάχυτα παντού:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Στο 1.5 εκατομμύρια ανέργων έρχονται να προστεθούν χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες από τον Δημόσιο Τομέα.
Στόχος η διάλυση των νευραλγικών τομέων (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) που τοποθετεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο κοινωνικό περιθώριο.

Αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλοι μαζί, άνεργοι, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αγρότες, φοιτητές και κάθε κύτταρο της Κοινωνίας την απαλλαγή από την ανθρωποκτόνα πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ