Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μαζεύουν στα «μουλωχτά» στοιχεία για την ιδιωτικοποίηση της εστίασης

Μπορεί μπροστά στις τριπλές εκλογές η συγκυβέρνηση και η τρόικα να επιχειρούν να κατεβάσουν στροφές και να κουκουλώσουν τη νέα αντεργατική επίθεση που έχουν στα σκαριά, ταυτόχρονα όμως προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να τη θέσουν σε εφαρμογή αμέσως μετά.

Πέρα από το γενικότερο σχεδιασμό της συγκυβέρνησης για ανατροπές στο ασφαλιστικό, το μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών και τις απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτές προνομιακό πεδίο για αυτές τις βάρβαρες παρεμβάσεις θα έχει και ο χώρος της υγείας.

Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΝέαΠερίθαλψη & Ασφάλιση Γεωργιάδης: Υπάρχει εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα!


Γεωργιάδης: Υπάρχει εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα!

Υπόνοιες ότι εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργούν οι τακτικές βλάβες των αξονικών στα δημόσια νοσοκομεία.
Αυτό σημείωσε την Τετάρτη ο κ. Γεωργιάδης, σε επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Σύγχρονες προκλήσεις για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία όλων των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των νοσοκομείων της επικράτειας.

Λιτότητα στην Υγεία: Ήρθε για να μείνει, με εντολή της Ε.Ε


Λιτότητα στην Υγεία: Ήρθε για να μείνει, με εντολή της Ε.Ε


Αποκαλυπτικός ήταν ο τόσο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τόνιο Μποργκ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε, για τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η κρίση ήταν απλώς η αφορμή και τα σκληρά μέτρα ήρθαν για να μείνουν.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μητσοτάκης : Η νέα αξιολόγηση στο δημόσιο θα προχωρήσει

Την απόφασή του να προχωρήσει το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο (βαθμολογία με ποσόστωση), εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις ορισμένων συνδικαλιστών σχετικά με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης.
«Κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους -για να τους επιβραβεύει- και όσους έχουν χαμηλή απόδοση -για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «αυτό ακριβώς επιδιώκει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την εισαγωγή για πρώτη φορά, της συγκριτικής αξιολόγησης στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημόσιων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας». Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι με το μέχρι σήμερα καθεστώς βαθμολόγησης η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων βαθμολογούνταν με 9 και 10, για να τονίσει ότι αυτό «αναιρεί τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστά ανούσια, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο παρακίνησης για τον αξιολογούμενο και μεγιστοποίησης της απόδοσης του φορέα». «Η ρύθμιση αυτή “ξεβολεύει” μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούνταν με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους», και «η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να “αγκαλιάσει” αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες πολίτες, που υπεβλήθησαν την τελευταία τετραετία σε σκληρές θυσίες και μεγάλες δοκιμασίες, το ελάχιστο που απαιτούν είναι ένας λειτουργικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας». Τόνισε, επίσης, ότι «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί»
 
 
http://sylergaznoskom.blogspot.gr/

Κατατέθηκε ως τροπολογία η δυνατότητα αποπληρωμής προσθέτων εφημεριών προηγουμένων ετών

Για ενημέρωση πατήστε εδώ

Σέρνει τον προεκλογικό «χορό» ο Άδωνις με τις προσλήψεις στην υγεία


Σέρνει τον προεκλογικό «χορό» ο Άδωνις με τις προσλήψεις στην υγεία


Έχει κανείς αμφιβολία ότι οι εκλογές είναι μακριά; Ήδη βιώνουμε την προεκλογική ατμόσφαιρα και η κυβέρνηση φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο, πότε με το κοινωνικό μέρισμα και πότε με ανακοινώσεις περί προσλήψεων και ενίσχυσης των ανασφάλιστων.

Ο χορός των παροχών λοιπόν είναι ήδη εδώ, και ένας βασικός πρωταγωνιστής που τον «σέρνει» είναι ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση της

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
“ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

Ενεργά προγράμματα - Σε φάση υλοποίησης voucher

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ 

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με ρυθμούς χελώνας οι επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ!

Με μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο ΕΣΥ.
Με ρυθμούς χελώνας οι επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ!
Παρά το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό,  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας σφυρίζει αδιάφορα..

Γιουχαΐσματα κατά Άδωνι στο ΠΕΔΥ Γλυφάδας!

Γιουχαΐσματα κατά Άδωνι στο ΠΕΔΥ Γλυφάδας! ''Θερμή'' υποδοχή επιφύλαξαν για άλλη μια φορά ασθενείς και εργαζόμενοι στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ΠΕΔΥ του στη Γλυφάδα. Βέβαια αντί να του ευχηθούν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη τον υποδέχθηκαν με γιουχαίσματα διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΠΕΔΥ  στη Γλυφάδα με συνέπεια εκατοντάδες ασθενείς να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. 

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι μετατάξεις των 3.000 νοσηλευτών και οι ειδικότητες στο ΠΕΔΥ

Οι μετατάξεις των 3.000 νοσηλευτών και οι ειδικότητες στο ΠΕΔΥ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν εξετασθεί όλα τα αιτήματα των νοσηλευτών για μετατάξεις και βάσει των μορίων που έχουν τα άτομα αυτά.

Πρόκειται για 3.000 νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τον λόγο αυτό, το υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει ξεκινήσει να εξετάζει τα αιτήματα, τα οποία είναι πολλά, αφού εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν εξετασθεί καθόλου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Κέντρα Υγείας.

Μόνο με παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό οι ασθενείς στο ΕΣΥ Υπηρεσίες υγείας ισότιμες προς όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων, παρέχονται στα Κέντρα Υγείας και μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξακολουθεί να καταβάλλεται εξέταστρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις υφιστάμενες εξαιρέσεις.

Αυτό είναι το επικίνδυνο μοντέλο της Μέρκελ για την υγεία


Αυτό είναι το επικίνδυνο μοντέλο της Μέρκελ για την υγεία


Περιττές εγχειρήσεις, ιατρικά λάθη, νοσοκομεία στο «κόκκινο» και ολόκληρες περιοχές χωρίς βασικές παροχές υγείας.

Για να δει κανείς ποιο μέλλον επιφυλάσσει το Βερολίνο και η ελληνική κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες, αρκεί μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Γερμανίας.

Εκεί, οι μεταρρυθμίσεις «τρέχουν» ήδη εδώ και πολλά χρόνια και τα αποτελέσματα είναι σκληρά, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς που στελεχώνουν τα γερμανικά νοσοκομεία.

Άδωνις: κανένα λουκέτο σε νοσοκομεία της χώρας


Άδωνις: κανένα λουκέτο σε νοσοκομεία της χώρας


Δεν τίθεται θέμα λουκέτου για κανένα νοσοκομείο της επικράτειας.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά, ο οποίος αναφέρθηκε στο επικείμενο λουκέτο 11 δημόσιων νοσηλευτηρίων της χώρας.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η σταδιακή μετατροπή του ΕΣΥ σε ιδιωτική επιχείρηση


Η σταδιακή μετατροπή του ΕΣΥ σε ιδιωτική επιχείρηση


Κομμάτι κομμάτι και σταδιακά όπως όλα δείχνουν, το ΕΣΥ αρχίζει να μετατρέπεται σε επιχείρηση, και δεν είναι μακριά η ημέρα, που θα λειτουργεί με ιδιωτιοικονομικά κριτήρια, με δικά του έσοδα, μακριά από κάθε ενίσχυση του κρατικού προυπολογισμού, ακριβώς δηλαδή όπως όλες οι επιχειρήσεις του κόσμου.

Και βεβαίως οι επιχειρήσεις και το κέρδος κάθε άλλο παρά πρέπει να ενοχοποιούνται, αλλά όταν μιλάμε για δημόσια νοσοκομεία και δημόσια υγεία, τότε τα πράγματα οφείλουν να είναι διαφορετικά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών

Δείτε τους πίνακες εδώ

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για τη μετάβαση των oδηγών


Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για τη μετάβαση των oδηγών


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, όπως δηλώνει, αναφορικά με την ομαλή μετάβαση των οδηγών των νοσοκομείων στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης «Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας υλοποιώντας ένα άρτιο σχέδιο της Διοίκησης του σχετικά με την ομαλή μετάβαση στον Οργανισμό των οδηγών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία, έχει θέσει όλες τις δομές του σε πλήρη ετοιμότητα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών κατά το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των νέων οδηγών.

Μητσοτάκης: Πριμ παραγωγικότητας με μειώσεις σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους

«Στοχευμένες μειώσεις» απόδοχών στο Δημόσιο προκειμένου οι καλύτερα αξιολογημένοι «να μπορέσουν να πάρουν περισσότερα», προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Πριμ παραγωγικότητας με μειώσεις σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους
«Θα επαναξιολογήσουμε το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, με τη ρητή δέσμευση να μην υπάρχει οριζόνται μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο. Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που θα έχουν κριθεί ότι είναι οι καλύτεροι, θα πρέπει αυτοί οι πόροι να

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αναστέλλεται επ’ αορίστον η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του «Αττικό»

Την επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο, ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι.

Φαγητό με…delivery στους ασθενείς του ΕΣΥ! Έρχονται λουκέτα σε μαγειρεία νοσοκομείων

Λουκέτα  ακόμη και στα μαγειρεία των νοσοκομείων ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια. To… delivery για να μπορούν να σιτίζονται οι ασθενείς θα αναλάβουν τα κοντινά νοσοκομεία
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

ΔΗΜΑΡ: Απόθεμα διαθεσίμων ο χώρος της Υγείας για την τρόικα


ΔΗΜΑΡ: Απόθεμα διαθεσίμων ο χώρος της Υγείας για την τρόικα


Ο χώρος της υγείας αντιμετωπίζεται περίπου ως «απόθεμα» διαθεσίμων για να καλυφθούν αυθαίρετοι αριθμητικοί στόχοι, υπό την πίεση των δανειστών, σημειώνουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη (Α’ Θεσσαλονίκης).

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά - τονίζουν οι κ. κ. Μάρκου και  Ξηροτύρη - που σκιαγραφούν την τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία που υφίστανται όχι μόνο το προσωπικό των δομών του ΕΣΥ αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς από τη συγκεκριμένη πρακτική του Υπουργείου Υγείας.

Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας


Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας


 Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup παραδέχεται το «έγκλημα» κατά της υγείας των ελλήνων πολιτών – Ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει να το υπερασπίζεται;
Μετά Χριστόν προφήτης εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, όσον αφορά στην καταστροφική πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και δη στην Ελλάδα.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Υπουργείο ΕΠΥ προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση των εργαστηρίων;

Επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του εργαστηριακού τομέα των Νοσοκομείων με αφορμή ένα έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών του Υπ. Υγείας.
Σύμφωνα με το έγγραφο ζητείται από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των εργαστηριακών εξετάσεων το 2013 που πραγματοποίησαν οι φορείς που εποπτεύουν (άρα και τα Νοσοκομεία) προκειμένου η ΕΠΥ να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία γι’ αυτές τις εξετάσεις.

Μάλιστα η ΕΠΥ δεν μιλά για διαγωνισμό για αντιδραστήρια αλλά για εργαστηριακές εξετάσεις που παραπέμπει ευθέως σε ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα και ανοίγει το δρόμο για να βρεθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό στον «αέρα».

Ιδιωτικοποίηση μέσω λουκέτου και συγχωνεύσεων στα μαγειρεία των Νοσοκομείων;

Με πρόσχημα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μαγειρεία των Νοσοκομείων αλλά και της υποστελέχωσης φαίνεται ότι το υπουργείο Υγείας και η Α ΥΠΕ ετοιμάζουν εδώ και καιρό το κλείσιμο μέσω συγχώνευσης μαγειρείων Νοσοκομείων με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.
Ως όχημα χρησιμοποιείται η έλλειψη πιστοποίησης (HACCP) και τα λειτουργικά

Αξιολόγηση γιατρών και νοσηλευτών: μία ακόμη αφορμή για απολύσεις


Αξιολόγηση γιατρών και νοσηλευτών: μία ακόμη αφορμή για απολύσεις


Ένα ακόμη crash test περιμένει σε λίγο καιρό τους γιατρούς και νοσηλευτές  σε όλη την χώρα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κλείνει ήδη το μάτι» στο επόμενο βήμα της διαθεσιμότητας, που ονομάζεται αξιολόγηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιολόγηση σε γιατρούς του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ αλλά και σε νοσηλευτές, θα ξεκινήσει προς το καλοκαίρι, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, και το βήμα αυτό, θα αποτελέσει μία καλή δικαιολογία για μαζικές

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

''Θερμή'' υποδοχή με γιουχαρίσματα για τον Υπουργό Υγείας απο εθελοντές ...

Βοιωτοί φροντίστε να μην αρρωστήσετε για έναν… ακόμη μήνα!

Βοιωτοί φροντίστε να μην αρρωστήσετε για έναν… ακόμη μήνα!γράφει ο συγχωριανός σας.
- Ναί; Νοσοκομείο Λιβαδειάς; Καλώ από Βάγια. Θα ήθελ…
- Συγνώμη που σας διακόπτω αλλά τυχαία περνούσα από εδώ και σήκωσα το τηλέφωνο. Δεν είναι κανείς εδώ. Προσπαθήστε να καλέσετε στο νοσοκομείο της Θήβας. Αυτό εφημερεύει σήμερα.
- Εκεί καλούσα αλλά συνεχώς βουίζει.
- Τι να σας πω; Ξαναπροσπαθήστε.

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει το Σωματείο εργαζομένων στο Σισμανόγλειο για τις διαθεσιμότητες

Καταγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις επιπτώσεις και τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούν στη λειτουργία του Σισμανόγλειο οι διαθεσιμότητες των γιατρών έκανε με υπόμνημά του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στο υπόμνημα που κατέθεσε στη δικαιοσύνη αναφέρει:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Για τη διαθεσιμότητα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Γράφει ο Κώστας Πλιακοστάμος
Ιατρός-Χειρουργός

Μόνο εκτός πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση διαθεσιμότητας των οδηγών των ασθενοφόρων και των φυλάκων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία και η υποβάθμιση που περιμένει για μία ακόμη φορά το πολύπαθο νοσοκομείο της πόλης μας που αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα success story και πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι μεν οδηγοί προσφέρουν σημαντικότατο έργο μεταφέροντας χειρουργημένους ασθενείς πίσω στην οικία τους μη παρατείνοντας τη νοσηλεία τους αλλά και αίμα από γειτονικές αιμοδοσίες, χειρουργικά υλικά προς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σεβαστέ Συμπολίτη



Οι άρχοντες του τόπου σου υποκύπτοντας στις προσταγές για τα καινούρια σχέδια για την Υγεία σε έχουν αφήσει έρμαιο των καταστάσεων.

Το Νοσοκομείο σου υπολειτουργεί αφήνοντας το:

χωρίς Παθολόγους, χωρίς  Αναισθησιολόγους , χωρίς Αξονικό Τομογράφο , χωρίς Νοσηλευτικό προσωπικό , χωρίς τεχνικούς , χωρίς βοηθητικό προσωπικό , χωρίς φύλαξη, ασφάλεια και καθαριότητα, χωρίς σωστή διατροφή στους νοσηλευόμενους ασθενείς .

Και τώρα αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο, με τις συνεχείς μειώσεις και τις απλήρωτες εφημερίες του προσωπικού άρχισαν την διαδικασία της διαθεσιμότητας ξεκινώντας από τους οδηγούς και τους φύλακες-νυχτοφύλακες του νοσοκομείου μας.

Ξέρεις όμως ότι αν χρειαστείς διακομιδή εσύ ή το παιδί σου στην κοντινότερη πόλη για να νοσηλευτείς δεν θα μπορέσεις γιατί το νοσοκομείο θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια και ίσως να μην είσαι τυχερός για να μετακινηθείς;

Ξέρεις ότι το μισό μήνα αν έρθεις στο νοσοκομείο σου με μια απλή γαστρεντερίτιδα δεν θα μπορέσεις να νοσηλευτείς;

Ξέρεις ότι αν κάποιος πάσχει από οξεία σκωληκοειδίτιδα (τόσο απλό ) και δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος δεν θα μπορέσεις να χειρουργηθείς;

Ξέρεις ότι αν σπάσεις απλά το χέρι και δεν εφημερεύει Ορθοπεδικός δεν θα μπορέσει να αναταχθεί άμεσα το χέρι σου;

Ξέρεις ότι αν κοπεί το βράδυ το ρεύμα δεν θα μπορέσεις να βγάλεις μια απλή ακτινογραφία λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού;

Ξέρεις ότι τη νύχτα είναι υπεύθυνη μόνο μια νοσηλεύτρια για τον άνθρωπο σου έχοντας άλλους 30 στην ευθύνη της;
Ξέρεις ότι τις μισές μέρες του μήνα δεν εφημερεύει γυναικολόγος;

Αν τα ξέρεις όλα αυτά και δεν κάνεις τίποτα για να σώσεις τον εαυτό σου μα και τους γύρω σου. Λυπόμαστε.

Εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητάμε την συμπαράσταση σου. 
Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε Σύμμαχοι.

Θυμήσου,  σωστή περίθαλψη για σένα σημαίνει καλές συνθήκες εργασίας για μας.

                                                  Σε ευχαριστούμε.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι ο σύλλογος εργαζομένων σας καλεί την Τριτη 8 Απριλίου 2014 
 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
στον πεζόδρομο της Λιβαδειάς στις 6:30μ.μ για να ενημερώσουμε τους πολίτες 
για τα προβλήματα του νοσοκομείου .

             Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Θ Ε Μ Α:  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 – 4 – 2014

 Σας ενημερώνουμε ότι με τη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μας στις 3-4-14, είχαμε σκοπό να εκφράσουμε ως εργαζόμενοι την αγανάκτηση μας, για τις επικείμενες διαθεσιμότητες συναδέλφων μας (οδηγών και φυλάκων ) και δεν είχε καμία σχέση με την επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπως πολλοί ανέφεραν ότι επιχειρήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR κεντρικής Ελλάδος.

 Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο προαύλιο του νοσοκομείου όχι για υποδοχή αλλά για διαμαρτυρία, για τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς (διαθεσιμότητες, τραγική έλλειψη ιατρικού και λοιπού  προσωπικού και την έλλειψη των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή λειτουργία του).

 Θεωρούμε ότι η κοινή αναφορά των γεγονότων δεν είχε σκοπό να υποβαθμίσει,  τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων για την ορθή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά αποτελεί ατυχή στιγμή του καναλιού .

 Το νοσοκομείο είναι πάνω και πέρα από κόμματα και φυσικά κομματάρχες υποψήφιους.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

 Θεωρούμε δεδομένη και όχι μόνο απαραίτητη την  έμπρακτη στήριξη όλων των πολιτών για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς .

 Όλοι μαζί μπορούμε!!! 



ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ