Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Τροπολογία του υπ. Υγείας για τα νοσοκομεία: Νόμιμα τα ΔΣ ακόμη και όταν αποχωρεί ο διοικητής


 
Τροπολογία του υπ. Υγείας για τα νοσοκομεία: Νόμιμα τα ΔΣ ακόμη και όταν αποχωρεί ο διοικητήςΤροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή και με την οποία αίρονται τα εμπόδια που έθετε το άρθρο 13 του νόμου 2693/99 σε περίπτωση παραίτησης μελών των Διοιητικών Συμβουλίων στα νοσοκομεία, κατέθεσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυπταν σε πολλά νοσηλευτήρια, από τα οποία είχαν αποχωρήσει οι Διοικητές ή οι αναπληρωτές Διοικητές και μέχρι την τοποθέτηση νέων Διοικητών & υποδιοικητών. 
Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε ως άρθρο 60 στο νόμο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚκαι 2006/32/ΕΚ". Η τροπολογία ψηφίστηκε στις 5 Νοεμβρίου από τη Βουλή και αναφέρει τα παρακάτω:

Άρθρο 60
Διοικητικά Συμβούλια Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.
1. α) Σε περίπτωση αποχώρησης του Διοικητή Νοσοκομείου, είναι δυνατή και νόμιμη η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μέχρι το διορισμό νέου Διοικητή ακόμη και μετά την πάροδο του, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 2690/1999 (Α΄ 45), τριμήνου, εφόσον στο Νοσοκομείο υπάρχει Αναπληρωτής Διοικητής.
β) Σε περίπτωση αποχώρησης του Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου είναι δυνατή και νόμιμη η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μέχρι το διορισμό νέου Αναπληρωτή Διοικητή ακόμη και μετά την πάροδο του, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 2690/1999 (A΄ 45), τρίμηνου, εφόσον στο Νοσοκομείο υπάρχει Διοικητής.
γ) Τυχόν αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων που έχουν ληφθεί μετά το πέρας του τριμήνου από την αποχώρηση ή του Διοικητή ή του Αναπληρωτή Διοικητή και μέχρι το διορισμό νέου Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή, θεωρείται ότι έχουν ληφθεί με νόμιμη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν εκλείψει ή αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ. του άρθρου 2 του ν. 4052/2012 (Α΄ 41), όπως ισχύει, καθήκοντα Προέδρου εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του έτερου Νοσοκομείου και εφόσον αυτός δεν υπάρχει, ο Διευθυντής της Διοικητικής - Οικονομικής Υπηρεσίας.
Με τη σύνθεση αυτή, το συλλογικό όργανο μπορεί να λειτουργήσει νομίμως μέχρι το διορισμό νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου, ακόμη και μετά την πάροδο του, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 2690/1999 (A΄ 45), τριμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα λοιπά μέλη του επαρκούν για το σχηματισμό απαρτίας.http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου