Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Προκηρύχθηκαν επιπλέον 759 θέσεις προσωπικού για το ΕΣΥ - Έρχονται μόνιμες προσλήψεις 2.440 ατόμων

Προκηρύχθηκαν επιπλέον 759 θέσεις προσωπικού για το ΕΣΥ - Έρχονται μόνιμες προσλήψεις 2.440 ατόμων 
Προκηρύχθηκαν την Πέμπτη οι υπόλοιπες 759 θέσεις τακτικού προσωπικού ΤΕ και ΔΕ για τη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας.
Είχε προηγηθεί στις 16 Οκτωβρίου η προκήρυξη 226 θέσεων ΠΕ και ΥΕ. Επομένως σήμερα, ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης για την πρώτη δέσμη προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό μετά από 6 χρόνια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας.

Αλλάζουν όλες σχεδόν οι διοικήσεις στο ΕΣΥ, προσλήψεις & αισθητή βελτίωση του συστήματος

Αλλάζουν όλες σχεδόν οι διοικήσεις στο ΕΣΥ, προσλήψεις & αισθητή βελτίωση του συστήματος

 
Μεγάλες αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών διοικητών και αναπληρωτών θα φύγει και θα αντικατασταθεί με άλλους, οι οποίοι αφού αξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, θα περάσουν οι φάκελοί τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του Νοεμβρίου, εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας: Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αφήνει χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα παιδιά των Βοιωτών!

"Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αφήνει χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα παιδιά των Βοιωτών" καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Παραμένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας προς τους συμπολίτες μας, εκδίδουμε το παρόν Δελτίο Τύπου, που για μια ακόμη φορά σχετίζεται με προβλήματα του Γ.Ν. Θήβας.
Σας γνωστοποιούμε, την τελευταία «επιτυχία» της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, που επικαλούμενη την επίλυση άμεσων προβλημάτων των Νοσοκομείων της δικαιοδοσίας της, μετακυλύει αυτά, από τον ένα νομό της περιφέρειας στον άλλο. Αυτή την φορά υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της Βοιωτίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Κ/2015 σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Κ/2015
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5K/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στo παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων).
Συνοδευτικό αρχείο
Πίνακας Θέσεων

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΕΠ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2015
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4K/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στo παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων).
Συνοδευτικό αρχείο
Πίνακας Θέσεων

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καλούν τη διοίκηση να προσφύγει διαστικά για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (video)


Τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς καλεί ο σύλλογος εργαζομένων να προσφύγει δικαστικά προκειμένου να απομακρυνθεί ο ιστός που φιλοξενεί τις δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίπλα από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει επαφές με το Δήμο και φορείς για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς αποδίδουν καρκινογενέσεις σε συναδέλφους τους στην ύπαρξη αυτών των κεραιών.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται 1.093 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!


Έρχονται 1.093 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!



Με βήμα ταχύ κινείται η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου εντός του 2015 να έχουν ολοκληρωθεί οι 3.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus είναι θέμα ημερών η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ 1.093 θέσεων για τα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις αφορούν σε όλες τις ειδικότητες, δηλαδή σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Σε αυτή τη φάση, όμως, οι θέσεις που αφορούν σε γιατρούς μέσω αυτής της προκήρυξης θα είναι ελάχιστες.

Ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας

analosimaΑπό τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και από όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με την ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ, είναι ξεκάθαρο ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα βαδίσει στη θητεία της στα βήματα των μνημονικών δεσμεύσεων όπως έχουν αποτυπωθεί στο 3ο Μνημόνιο.
Ως αντιπερισπασμό έχουν επιλέξει να αναδείξουν σαν προτεραιότητα την προβολή της μάχης κατά της διαφθοράς και της σπάταλης και να την παρουσιάσουν σαν λύση για την ύπαρξη ισοδυνάμων και για την αποτροπή ή αλλαγή συγκεκριμένων μέτρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δαπανών για τη Υγεία .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειάς για να συντονίσουν τις ενέργειες ελέγχου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Τέλος στην επιστροφή των επίορκων στο χώρο της Υγείας



Οριστικό τέλος στην «επιστροφή» επίορκων στο χώρο της υγείας, θέτουν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Άμεσα θα ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν στο ΕΣΥ και εντός των ημερών -ίσως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα- θα συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια έτσι ώστε να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της διαδικασίας αυτής αν συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα καθυστερήσεων και στο μέλλον, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη. 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία – “Ζεσταίνουν μηχανές” οι εργαζόμενοι


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία -

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην Υγεία, μετά και την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κι ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.
«…η κυβέρνηση μεταφέρει εικονική πραγματικότητα. Παρ’ ότι δεσμεύεται στην εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που προβλέπει περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώνουν ότι θα πάρουν μέτρα ανάτασης του ΕΣΥ. Ο λογαριασμός βέβαια θα σταλεί στους πολίτες» εκτιμούν οι εργαζόμενοι.