Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Και οι Γιατροί έξω από τη Βουλή – Στο πειθαρχικό όσοι υπερψηφίσουν




demonstration
Και οι Γιατροί έξω από τη Βουλή - Στο πειθαρχικό όσοι υπερψηφίσουνΝέο ραντεβού έξω από το Κοινοβούλιο έδωσαν το απόγευμα Συνδικάτα και Φορέων, μεταξύ αυτών και οι Γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που συζητείται εντός της Βουλής.
Απέναντι τους ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, με κλούβες να είναι παρατεταγμένες στη Β. Σοφίας, εμποδίζοντας τη διέλευση προς την είσοδο του Κοινοβουλίου και την Ηρ. Αττικού.
Ανταποκρινόμενοι στο απογευτινό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και επιμέρους Συλλόγων χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος.
Μεταξύ των διαδηλωτών Δικηγόροι, Μηχανικού και φυσικά Γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
“Τσίπρα και Κατρούγκαλε ρωτήστε και τον Πάνο γιατί το ελικόπτερο έρχεται απο πάνω”, ένα από τα πλέον ευρηματικά συνθήματα. Δυστυχώς, αυτή η συγκέντρωση σημαδεύτηκε από επεισόδια, με νεαρούς να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, την αστυνομία να απαντά με χημικά και τους διαδηλωτές να απομακρύνονται φοβισμένοι. Επέστρεψαν, ωστόσο, λίγη ωρα αργότερα και συγκεντρώθηκαν εκ νέου.
Εν τω μεταξύ, αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις αναμένεται να βρεθούν όσοι βουλευτές – δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, αλλά και γιατροί και φαρμακοποιοί- υπερψηφίσουν το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
“Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους. Στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού”, αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωση του.
Αντίστοιχα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προειδοποιεί πως θα προχωρήσει “στη δημοσιοποίηση των ονομάτων και την παραπομπή τους για διαγραφή, όσων βουλευτών φαρμακοποιών ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο θα προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
«Και αυτή η Κυβέρνηση τιμωρεί τον μικρομεσαίο φαρμακοποιό , αλλά και όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, που θέλουν να είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λουραντος. «Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου