Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

gr
Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου


Μια καταγγελία από πολίτη για την κατάρρευση των δομών υγείας στη Βοιωτία ξαναθέτει επιτακτικά το ζήτημα της προτεραιότητας των δαπανών αλλά και του συντονισμού των υπηρεσιών για την κατά το δυνατόν κάλυψη των αναγκών για την περίθαλψη των πολιτών στη Βοιωτία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την καταγγελία κυρίας που στα στοιχεία της είναι στη διάθεση των αρμοδίων:

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες ένα αγοράκι πέντε ετών από τη Λιβαδειά και την οικογένειά του καθώς είχε την ατυχία να παρουσιάσει πόνους στο στήθος κατά τη διάρκειά εκδρομής. Αμέσως οι συγγενείς του έφεραν το παιδί σε γνωστό παιδίατρο της πόλης, ο οποίος αφού το εξέτασε παρέπεμψε το περιστατικό για εργαστηριακές εξετάσεις στο Νοσοκομείο.
Εκεί γύρω στις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε ο Γολγοθάς και η περιήγηση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα όχι για λόγους αναψυχής αλλά με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου  οι συγγενείς οδήγησαν το παιδάκι αρχικά δεν υπήρχε παιδίατρος –δεν εφημέρευε και οι υπεύθυνοι παρέπεμψαν την οικογένεια στο Νοσοκομείο Θήβας. Εκεί κι ενώ το αγοράκι συνέχισε να πονάει τους πληροφόρησαν  ότι δεν υπάρχει παιδίατρος διότι βρίσκεται σε άδεια και τους παρέπεμψνα στο Νοσοκομείο Χακλίδας. Φυσικά η οικογένεια κατευθύνθηκε στη Χαλκίδα όπου επιτέλους βρέθηκε γιατρός και καρδιολόγος έγιναν το καρδιογράφημα και οι υπόλοιπες συνιστώμενες εργαστηριακές εξετάσεις που ευτυχώς ήταν καλές. Η οικογένεια επέστρεψε σπίτι μετά τη 01.00 τα μεσάνυχτα, μετά από έξι ολόκληρες ώρες, έχοντας δαπανήσει πολύτιμο χρόνο, χρήμα και φυσικά κόπο και αγωνία που δεν εκτιμάται ασφαλώς με υλικούς όρους.
Ο κ. Κατωπόδης Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσκομείου Λιβαδειάς -καθώς η νέα Διοικητής κα Βαλλά δεν έχει ακόμη αναλάβει- μας λέει ότι όντως χθες δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς: «Η κάλυψη εφημεριών εκ μέρους της κας Γκιώνη στο Νοσκομείο Λαμίας έχει ως αποτέλεσμα 5 ή 6 ημέρες τον μήνα να μην έχει τη δυνατότητα παιδιατριακής κάλυψης το Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Από το 2012 και επί τρία χρόνια φροντίζαμε να υπάρχει αλληλοκάλυψη τουλάχιστον με το Νοσοκομείο της Θήβας αλλά τώρα με τις μεταθέσεις και την ουσιαστική ερήμωση από ιατρικό προσωπικό της εκεί νοσοκομειακής μονάδας υπάρχει πρόβλημα» συνοψίζει ο κ. Κατωπόδης.
Τα τετριμμένα περί δημόσιας περίθαλψης για όλους σε μια κοινωνία που καταρρέει καταρρέουν κι αυτά λόγω περιστολής των δαπανών αλλά και γραφειοκρατίας, κακοδιοίκησης και παρελθοντικών αμαρτιών. Η νέα διοικητής έχει πολλή δουλειά μπροστά της, οι διάφοροι πολιτευτές, παρατρεχάμενοι και λοιποί σωτήρες του νομού έχουν και αυτοί πεδίο λαμπρό για να παραγάγουν επιτέλους κάποιο έργο και να πιέσουν  όχι για τίποτα σπουδαίο αλλά για τα αυτόνοητα, τα στοιχειώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου