Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ για τις αλλαγές που έρχονται! Τι φοβούνται


Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ





Υπ ατμόν είναι οι γιατροί του ΠΕΔΥ για τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακές τους σχέσεις.

Ένα βήμα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου που θα αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία που περιλαμβάνει στο άρθρο 28 τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, βρίσκεται στο στάδιο της κατάθεσης.


Οι όποιες αλλαγές έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα δεν αλλάζουν πολύ τα δεδομένα για τους γιατρούς. Οι νέες ρυθμίσεις είναι ξεκάθαρες: όσοι έχουν ιατρεία πρέπει να τα κλείσουν για να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο σύστημα ανεξάρτητα εάν έχουν κερδίσει ή όχι στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει μετά το 2014 οπότε και είχε αλλάξει ο νόμος επί Άδωνι Γεωργιάδη. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις ρυθμίσεις: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»
Ταυτόχρονα οι γιατροί του ΠΕΔΥ από το νέο έτος θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τη ζωή τους καθώς με τη λειτουργία του νέου ΠΕΔΥ στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αλλάζουν και τα ωράρια.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο αρχικά οι νέες μονάδες του ΠΕΔΥ μέχρι αργά το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνουν και 24ωρες.

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσουν και οι μετακινήσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ με βάση τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά πως θα στελεχωθούν οι νέες μονάδες που θα ονομάζονται ΤΟΜΥ: «Πως θα στελεχωθούν οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ!»
Οι αλλαγές προκαλούν ήδη αναστάτωση στον κλάδο ο οποίο πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να μελετηθούν όλες οι αλλαγές.
Πάντως το μόνο βέβαιον είναι πως σε αυτή τη φάση δε θα επαναπροσληφθούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ που απομακρύνθηκαν άρον άρον με το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει διαμηνύσει ότι η επαναφορά τους στο σύστημα θα θεωρηθεί από την τρόικα πρόσληψη, κάτι που απαγορεύεται ρητώς σε αυτή τη φάση.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) συνεδριάζουν εκτάκτως το Σάββατο προκειμένου να εξετάσουν αναλυτικά όλα τα θέματα των εργασιακών αλλαγών που έρχονται.http://www.healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου